header banner
Default

Lej din studie-PC: Sådan undgås gebyrer og høje omkostninger


Studiestart kan på mange måder være en omkostningstung affære. Måske er du flyttet til en ny by, og opsparingen svinder lynhurtigt ind. Og så kommer studiebøgerne. Og computeren, hvis du ikke allerede har én. Og lige netop computeren kan hurtigt koste mange tusinde kroner at købe fra ny, og det er altså ikke det fedeste at skulle bruge halvdelen eller hele din SU på. 

Det kender jeg selv til. Jeg startede på studie for et par uger siden, og fandt hurtigt ud af at min clunky gamer laptop med røde lys i tastaturet stod ud fra mængden af Macbooks og andre tyndere, mere studieorienterede laptops, som en isbjørn i Afrika. 
Jeg ville ønske at chefen havde givet mig til opgave at fortælle om myway, inden jeg selv pungede ud for en helt ny laptop. For hvem føler egentlig lige for at skulle punge 10.000 ud her og nu - især på en SU. Jeg nåede selvfølgelig meget hurtigt at tænke i afbetaling, men det virker også bare som et dårligt valg. 

ANNONCE

Alternativet til Nykøb: Hvordan myway sparer dig for tusinder 

VIDEO: Væskeskade i computer - Sådan redder du den - GladTeknik
GladTeknik

Men! Der er også en anden mulighed. 
Hvis du ofrer bare én bytur om måneden, behøver du slet ikke tænke på at skulle ofre flere tusinde kroner nu og her. Eller dyre renter og lange bindingsperioder. 

Du kan bare abonnere på en computer. Det er her, myway kommer ind i billedet. myway er en service som tilbyder hovedsageligt brugte computere lige fra Macbooks til Thinkpads til en favorabel månedlig pris. 

Computere har længere levetid end man skulle tro, og myway fortæller os, at alle computere fra dem bliver opdateret og finpudset på 40 forskellige kontrolpunkter, så den computer, som du modtager, tillader dig at fokusere på det, der er vigtigt - at bruge den! 

ANNONCE
FAKTABOKS: Her er et par konkrete besparelser til dig

Rabatkoder til myway 

  • My Mac Air M2 til 369kr pr. måned - spar 30kr månedligt med koden: SK-M2-2023 
  • My Designer HP Elitebook 840 til 229 kr pr måned - Hvis du bruger rabatkoden SK-HP-2023 , som sparer dig 20 kr om måneden.

Rabatkoderne kan indløses på myway

ANNONCE

Bæredygtighed møder Studieliv: Gør en forskel uden at sprænge budgettet 

VIDEO: Rens Din Computer For Støv
Basis IT

Du kommer højst sandsynligt til at stifte bekendtskab med begreberne bæredygtighed, cirkulær økonomi eller lignende på studiet alligevel. Så hvorfor ikke aktivt være en del af det allerede? 
myway bryder nemlig med køb og smid ud kulturen, samtidigt med at det også kan være en billigere og nemmere løsning, at abonnere på din computer. myways computere genanvendes, så når du selv er færdig med at høste 12-taller på computeren, guess what? Så er der endnu én der kan få glæde af den.

Samtidigt har de fuldstændigt din ryg, hvis uheldet skulle være ude. Stopper computeren med at virke, så sender du den bare tilbage til myway, og får en tilsvarende PC inden for 24 timer. Sker der en fejl 40, og f.eks. skærmen går i stykker, så er der en selvrisiko på bare 500kr. Så er det også fikset. Ikke noget med at vente flere uger på at få repareret din computer, og smadret din pengepung i samme omgang. 

Så er der sikkert en vanvittig bindingsperiode, ikke?

Næ. Hos myway er der ingen binding efter 60 dage. Så selv hvis dine behov ændrer sig er du fri til at ændre abonnementet eller sende computeren tilbage

Med alt dette sagt vil jeg bare lige give endnu et eksempel på, hvorfor det kan give god mening at abonnere på en laptop eller en Macbook, især hvis du skal bruge den til studiet.. 

ANNONCE

Afbetaling vs Abonnement: Hvorfor afbetaling kan ende med at koste dig mere end nødvendigt 

VIDEO: Sådan NULSTILLER Du Din Computer!
StaelTek

Som sagt var afbetaling faktisk oppe at vende hos mig, inden jeg nogensinde havde tænkt at man bare kunne abonnere, og for lige at klargøre det, får du et regnestykke. 
En MacBook Air M2 2022 model koster - i skrivende stund slut 2023 - godt 10.000 kroner - eller cirka 9.449 med Apples studierabat - men hvis ikke man har kontanterne til at tage den direkte på kortet, må man ty til afbetaling. 
Hvis du afdrager på det nævnte eksempel med et forbrugslån på 305 kroner om måneden (ÅOP 18,75%), ejer du Macbooken efter 48 måneder - det er fire år. På dette tidspunkt er maskinen ved at være forældet, og du vil totalt have betalt mere end 14.000 for maskinen.

Det virker især en smule skørt, hvis du som jeg er startet på en uddannelse der varer to år - for bagefter venter der forhåbentligt et job - der sagtens kunne kaste en ny laptop af sig? 

Som sagt, er dette en artikel, hvor vi selv tjener en lille skilling, hvis du rent faktisk vælger at benytte dig af et af myways tilbud - så hop da lige ind på deres site, og tjek om der er en computer der passer til dine behov? Og god fornøjelse med studiet - eller hvad det nu ellers er, du står og mangler en ny bærbar computer til.

ANNONCE

Sources


Article information

Author: Peter Pittman

Last Updated: 1702855321

Views: 698

Rating: 4.7 / 5 (66 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Peter Pittman

Birthday: 1915-08-11

Address: 4378 Patricia River Suite 148, Moorehaven, UT 89038

Phone: +3799134389700364

Job: Article Writer

Hobby: Singing, Poker, Surfing, Skateboarding, Painting, Reading, Rock Climbing

Introduction: My name is Peter Pittman, I am a unreserved, vivid, courageous, persistent, forthright, dear, Adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.