header banner
Default

De Club van Sinterklaas in de Bios van Baarn


Table of Contents

  1 december 2023 om 22:00 Film

  BAARN Benieuwd hoe de pieten zich voorbereiden op hun komst naar Nederland? In De Club van Sinterklaas: De Gestrande Stoomboot zie je dat dat nog een hele klus is.

  Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om met de stoomboot richting Nederland te vertrekken. Pietendiploma’s gehaald? Check. Genoeg pepernoten en chocoladeletters gemaakt? Check. Alle cadeautjes ingepakt? Check. De stoomboot versierd? Check. Dan is het tijd om te vertrekken! Maar Danspiet heeft er geen zin in. Ze wil haar beste vriend - een vrolijke papegaai - niet in Spanje achterlaten. Dus neemt ze hem stiekem mee aan boord, waar ze hem verstopt tussen de chocoladeletters. Maar dat had ze beter niet kunnen doen! Binnen de kortste keren veroorzaakt deze vogel op alle fronten chaos en gaat het helemaal verkeerd. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocoladeletters zijn gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond? Als Sinterklaas daar maar niet achter komt!

  ,,Als juf van groep 1/2 bevind ik mij middenin de belevingswereld van het jonge kind”, vertelt filmprogrammeur Simone Brouwer. ,,De afgelopen weken kreeg ik verschillende keren kinderen uit de klas naar mij toe, die bezorgd vertelden dat Sinterklaas vast was komen te zitten op een eiland. Vol verhalen over een rare papegaai zag ik het enthousiasme waarmee de kinderen over deze film vertelden. Het is toch prachtig om te zien hoe een kind helemaal in deze wereld op kan gaan en zich zo kan laten verwonderen. Daarom wilde ik deze film ook graag naar de Speeldoos halen.”

  Sinds 2012 is De Club van Sinterklaas jaarlijks met een nieuw avontuur in de bioscoop te zien. De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot is dus alweer de elfde in de rij. Uiteraard horen daar ook weer nieuwe, vrolijke liedjes en dansjes bij en zijn de favoriete pieten weer van de partij. 

  De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot is op zaterdag 2 december om 14.00 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Voor meer informatie en kaarten: speeldoosbaarn.nl 

  Sources


  Article information

  Author: Diane Holmes

  Last Updated: 1704670203

  Views: 1415

  Rating: 4.7 / 5 (31 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Diane Holmes

  Birthday: 1996-09-30

  Address: 338 Rivera Mountain, Kimberlyview, NV 83273

  Phone: +4124380020798359

  Job: Astronomer

  Hobby: Survival Skills, Surfing, Wildlife Photography, Running, Raspberry Pi, Photography, Reading

  Introduction: My name is Diane Holmes, I am a frank, apt, tenacious, persistent, Open, multicolored, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.